fbpx
Сьогодні
16:31 24 Чер 2022

Міністри G7 закликали рф розблокувати українські порти

Фото: Getty Images

Міністри закордонних справ G7 закликали Росію припинити атаки та розблокувати українські чорноморські порти для експорту продовольства.

Про це йдеться у заяві за підсумками зустрічі у п'ятницю, повідомляє "Європейська правда".

"На зустрічі обговорювалася провина Росії за загострення світової продовольчої кризи внаслідок війни. Міністри закордонних справ G7 ясно дали зрозуміти, що війна Росії проти України посилює відсутність продовольчої безпеки, у тому числі шляхом блокування Чорного моря, бомбардувань зерносховищ та портів і заподіяння шкоди сільськогосподарській інфраструктурі України", – йдеться у заяві.

Міністри також відкинули неправдиву інформацію та дезінформацію Росії про санкції, заявивши, що всі санкції G7 включають винятки, що дозволяють російським продовольчим та сільськогосподарським продуктам потрапляти на світові ринки.

Міністри підтримали зусилля ООН щодо термінового відкриття Чорноморського маршруту для зерна та план дій Єврокомісії для шляхів солідарності ЄС-Україна для перевезення зерна автомобільним, залізничним та баржовим транспортом на світові ринки.

"Міністри закордонних справ G7 знову наголосили на своїй непохитній підтримці України, включаючи військову та оборонну допомогу, поки це необхідно. Вони пообіцяли гуманітарну допомогу, підтримку у відновленні та стабілізації для України, а також підвищення стійкості сусідніх країн, особливо Республіки Молдова, яка особливо постраждала від напливу українських біженців", – йдеться у заяві.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: