fbpx
Сьогодні
12:11 24 Чер 2022

Генштаб та РНБО закликають не поширювати інформацію про пересування та військові операції ЗСУ

Фото: Телеграм/ Zelenskiy / Official

Генеральний штаб ЗСУ та Центр протидії дезінформації при РНБО закликали не поширювати інформацію про пересування українських бійців та військові операції, зокрема, в Херсонській області.

Про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

"Центр протидії дезінформації та Генштаб ЗСУ звертаються до цивільного населення, журналістів та лідерів громадської думки: вірте у нашу армію, але не нашкодьте їй надмірною увагою. Ми воюємо проти підступного та, на жаль, великого за кількістю ворога. Тому перед тим, як щось написати чи сказати, просимо зважувати кожне слово, щоб не завдати шкоди і не створити інфопривід для пропаганди рф", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, наголошується, що зараз недопустимо поширення жодної інформації про просування ЗСУ та місце їх розташування в Херсонській області.

"Не додавайте роботи нашим захисникам та захисницям. Сьогодні лише вище військове керівництво має повну інформацію та може надавати коментарі і прогнози", – зазначається у повідомленні.

В ЦПД вкотре нагадали правила оприлюднення інформації: не транслювати переміщення військових; не знімати місця обстрілів та роботу ППО; ретельно перевіряти інформацію через офіційні джерела.

Як повідомляла Рубрика, за даними Генштабу, Збройні сили України з 24 лютого по 24 червня ліквідували близько 34 530 російських загарбників.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: