fbpx
Сьогодні
13:12 23 Чер 2022

Європарламент прийняв резолюцію в підтримку надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС

English version here

Фото: Getty Images

У четвер, 23 червня, Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку надання Україні та Молдові статусу кандидатів на вступ до Євросоюзу

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на повідомлення депутата Європарламенту Володимира Більчика в Twitter.

"Європарламент переважною більшістю голосів приймає резолюцію про кандидатський статус України, Молдови та Грузії: підсумки голосування говорять самі за себе.

Чіткий сигнал підтримки статусу кандидата для України і Молдови напередодні сьогоднішнього засідання ЄС",  написав він.

Резолюцію підтримали 529 євродепутатів, проти – 45, утрималися – 14.

Нагадаємо, сьогодні глави держав і урядів, які зустрінуться на саміті в Брюсселі, офіційно одностайно заявлять, що Україна отримує статус кандидата на вступ до ЄС.

Як повідомляла Рубрика, Європарламент рекомендуватиме главам держав та урядів ЄС надати Україні статус країни-кандидата на вступ до ЄС та закупити для України зброю для відбиття російської агресії.

Україна подала заявку на членство в ЄС 28 лютого 2022 року, на п'ятий день повномасштабного вторгнення росії.

17 червня Європейська комісія оприлюднила свій висновок, у якому рекомендувала визнати європейську перспективу України та надати нашій державі статус кандидата на вступ до спільноти.

Саміт офіційно розпочнеться у четвер о 15:00 (16:00 за Києвом). Лідери почнуть з обговорення останніх подій, пов'язаних з війною росії проти України, включаючи її вплив на глобальну кризу продовольчої безпеки.

А також обговорять продовження підтримки України. Далі вони перейдуть до обговорення заявок трьох держав про членство.

У проєкті підготовлених висновків засідання йдеться, що "Європейська рада ухвалила рішення про надання статусу країни-кандидата Україні та Республіці Молдова".

У ЄС зазначають, що офіційні переговори з кандидатами розпочнуться після виконання ними умов, зазначених у висновках Єврокмісії щодо заявок на членство.

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна розраховує до кінця року виконати рекомендації Єврокомісії щодо надання статусу кандидата в члени ЄС.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: