fbpx
Сьогодні
14:48 23 Чер 2022

Pride week у Варшаві передасть частину зібраних коштів на підтримку України

Kyivpride цього року провести не вдасться – через повномасштабне вторгнення Росії. Організатори маршу рівності у Польщі вирішили провести його спільно з українцями.

Цього року через повномасштабне російське вторгнення неможливо безпечно провести свято рівності Pride в Україні. Тому Warsaw pride проводить тиждень рівності спільно з Kyivpride.

У неділю Варшавою пройде найбільший у Польщі марш рівності. Але протягом усього тижня також відбуваються локальні заходи. Деякі організатори частину коштів передадуть на підтримку України.

Одні з таких організаторів — kolektyw STUS. Ініціативна група з українців, білорусів та поляків організувалася у перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Молоді люди допомагали біженцям, збирали гуманітарну допомогу, а пізніше організували арт-проекти для збору коштів на потреби української армії та людей, які постраждали від війни.

Цього тижня kolektyw STUS спільно з Karma crew Warsaw під матронажем PARADA ROWNOSCI організовують благодійні івенти у Варшаві. Зібрані кошти будуть передані на підтримку України через НГО Інсайт і kolektyw STUS.

Подробиці та календар івентів:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: