fbpx
Сьогодні
09:13 23 Чер 2022

Британська розвідка: Російські сили змогли просунутись на 5 км у напрямку Лисичанська

Російські війська за останні три дні змогли просунутися у бік Лисичанська на близько 5 кілометрів завдяки резервам та потужній щільності вогню

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд міністерства оборони Британії.

"З 19 червня російські сили найімовірніше змогли просунутись на відстань більше 5 км у напрямку південних околиць Лисичанська.

Деякі українські підрозділи відійшли, можливо, щоб уникнути оточення. Більші успіхи РФ на цьому напрямку ймовірно є наслідком нещодавнього підсилення підрозділів та високої концентрації вогневих засобів", зазначають у розвідці.

Хоча російські війська створюють все більший тиск на наступ у районі Лисичанська-Сєвєродонецька і їм вдається "повзуче" просування, плани про створення глибшого оточення та захоплення заходу Донецької області наразі загальмувались.

В огляді за 22 червня британська розвідка повідомляла про наміри росії перекинути на Донбас велику кількість резервних підрозділів.

Прем'єр Британії Борис Джонсон також заявив, що, за даними розвідки, в найближчі місяці наступ росіян загальмується через виснаження ресурсів.

Водночас він попередив британців, що потрібно "приготуватися до довгої війни".

У ISW заявили, що військові рф будуть атакувати околиці Лисичанська найближчого тижня, бої нагадуватимуть Маріуполь.

Нагадаємо, що за даними інституту війни, українські війська, ймовірно, ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюма. Для того, щоб відвернути російські війська від наступальних операцій на Слов'янськ і порушити російські лінії постачання.

Як писала Рубрика, британська ж розвідка зазначила, що російські війська відновили наступ на південь від Ізюма, щоб оточити Сєвєродонецьк з півночі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: