fbpx
Сьогодні
14:58 22 Чер 2022

З Чорного моря у бік України спрямовано 44 російських ракети типу "Калібр", – ОК "Південь"

Фото: Міноборони РФ

Росія тримає у Чорному морі 5 надводних носіїв крилатих ракет та один підводний човен, на яких сумарно є 44 ракети типу "Калібр"

Про це інформує начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталя Гуменюк на брифінгу у Медіацентрі Україна 22 червня.

"Сумарно 44 ракет типу "Калібр" спрямовані в бік України. І це загрожує не лише південним регіонам.

Дальність цих ракет дозволяє вразити майже всю Україну. Тож загроза ракетних ударів залишається", наголосила Гуменюк.

Також начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони додала, що в Чорному морі стоять напоготові 3 великих десантних кораблі РФ.

І хоч штормова погода не сприяє висадці десанту, але узбережжя Одещини та Миколаївщини залишається лінією оборони, додала вона.

Гуменюк зазначила, що Чорноморський флот росії постійно переформатовується.

Зараз ворожі кораблі намагаються перебувати не надто близько до українських берегів – ймовірно, через нещодавнє знищення російського корабля "Василь Бех".

Як повідомляла Рубрика, вранці 17 червня ВМС вразили російський буксир "Василь Бех" із зенітно-ракетним комплексом "ТОР" на борту, який віз людей та зброю на Зміїний.

Нагадаємо, що українські військові нанесли удар по Зміїному: вразили ворожий ЗРК "Панцир" та радіолокаційну станцію.

"По острову Зміїний було нанесено зосереджений удар із застосуванням різних сил та способів ураження у ході якого те, що рашисти гордо називали острівним гарнізоном, обліковує значні втрати. Військова операція триває і потребує інформаційної тиші до її завершення", – йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: