fbpx
Сьогодні
15:56 22 Чер 2022

Україна запевнила західних партнерів, що не атакуватиме територію росії, - Ламбрехт

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Україна запевнила західних партнерів, що не збирається атакувати територію росії і буде використовувати надану Заходом зброю тільки для власного захисту

Про це в середу в Бундестазі заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, повідомляє ЄП.

"Нам не потрібно було вимагати цього від українців, вони самі це чітко заявили.

Ми маємо впевненість у тому, що Україна використовуватиме зброю тільки для оборони", так відповіла на питання одного з депутатів, чи збирається Україна нападати на російську територію Ламбрехт.

Глава німецького Міноборони наголосила, що одна з її цілей у контексті надання Україні зброї – гарантувати, що це не призведе до подальшої ескалації.

"Надання зброї у зону бойових дій не було простим рішенням. Якщо ви питаєте мене, то Україна не накопичує зброю, а має достатньо, щоб обороняти себе від агресора – росії", наголосила Ламбрехт.

Як повідомляла Рубрика, уряд Німеччини у вівторок опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні.

У ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

Нагадаємо, що тоді ж міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що Збройні Сили України отримали від Німеччини самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив зобов'язання Берліна постачати Україні сучасне озброєння.

Але в уряді зазначали, що з організаційних причин і проблем безпеки говорити про графіки поставки зброї Україні складно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: