fbpx
Сьогодні
15:22 22 Чер 2022

У Сєвєродонецьку бої тривають у промзоні, російські загарбники атакують з усіх напрямків, - керівник ВЦА

Ситуація у Сєвєродонецьку Луганської області залишається складною, бої тривають у промзоні по лінії "Азоту"

Про це повідомив керівник військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк в етері телемарафону.

Він також зазначив, що частково бої йдуть і на території заводу.

Зі слів очільника ВЦА, агресори у прилеглих до Сєвєродонецька селах Сиротине та Воронове намагаються постійно атакувати та продавлювати лінію оборони.

"Вони намагаються, атакують фактично по всій лінії фронту в Луганській області. Але наші сили стоять і відбиваються… Ми будемо сподіватися, що встоїмо", зазначив він.

Стрюк повідомив, що на цій ділянці фронту українські бійці частково залучають зброю, яку надали закордонні партнери. Але озброєння дуже бракує для того, щоб відтіснити загарбників.

Також керівник ВЦА наголосив, що на Луганський напрямок російське командування відправляє новомобілізованих, зокрема з "ЛНР".

Проте, водночас є і професійні військові, як-от "кадирівці" та "вагнерівці".

Довідка

Згідно з інформацією Стрюка, на окупованих частинах Луганщини ще є запаси їжі, які залишала українська сторона, коли гуманітарну допомогу централізовано завозили. Її видавали населенню протягом двох місяців.

Що стосується води, мешканці продовжують добувати її зі свердловин у місті. Їх залишилося небагато. У деяких місцях є запаси палива. Мінімальні потреби у воді забезпечуються, каже керівник ВЦА.

Запаси медикаментів були створені на самому "Азоті", де перебувають цивільні. Також із ліками допомагають військові, які тримають оборону.

"В окупованій частині Сєвєродонецька певні запаси були зроблені в міській лікарні. Попри те, що вона майже зруйнована, там залишилися декілька лікарів, які продовжують надавати допомогу цивільному населенню.

В яких умовах — складно собі уявити", зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: