fbpx
Сьогодні
Фото 12:38 21 Чер 2022

У Мінюсті показали умови тримання російських військовополонених

Фото: Пресслужба Мінюсту

Російські військовополонені утримуються в таборі на заході України та дільницях майже в кожному регіоні відповідно до норм міжнародного права

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства юстиції України.

У відомстві дуже розраховують на те, що росіяни дотримуватимуться тих самих норм.

"В установах державної кримінально-виконавчої служби України для тримання військовополонених утворено 51 дільницю, які розташовані майже в кожному регіоні України, та 1 табір, розташований на заході держави", зазначили у Мінюсті.

Утримання військовополонених в Україні

Фото: Пресслужба Мінюсту

"Табір для військовополонених охороняється. Для утримуваних тут осіб створенні належні побутові умови, організовано медичне забезпечення.

Важливо, що військовополонені працюють. Вони не проводять своє буття, просто дивлячись у стелю. Вони займаються деревообробкою та приносять користь для українського суспільства", повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Утримання військовополонених в Україні

Фото: Пресслужба Мінюсту

У відомстві також наголосили, що неможливості доставити військовополонених у табір, їх можуть тимчасово тримати на дільницях у звичайних місцях ув'язнення та СІЗО.

Але окремо від засуджених.

"Я впевнений, що коли ми показуємо, як ми утримуємо російських полонених, – ці кадри неодмінно побачать в РФ. І ми розраховуємо, що вони будуть наших громадян утримувати в аналогічних умовах, доки ми їх не обміняємо", підкреслив міністр.

Малюська

Фото: Пресслужба Мінюсту

Нагадаємо, що 6 червня у Верховній Раді запропонували внести зміни до законодавства України щодо процедури обміну військовополонених: засуджені в Україні після обміну не будуть зобов'язані відбувати покарання.

Довідка

Зазначимо, що між Україною та росією відбулося вже кілька етапів обміну військовополоненими з часу повномасштабного вторгнення РФ.

Відбувалися обміни і раніше на тлі бойових дій на сході України та окупації Криму.

Віцепрем'єрка і міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук передала повноваження щодо обміну військовополонених Головному управлінню розвідки Міноборони та Службі безпеки України.

Точна кількість військовополонених ані з українського, ані з російського боку не відома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: