fbpx
Сьогодні
10:03 21 Чер 2022

У британській розвідці повідомили про зрив Україною намірів рф контролювати західну частину Чорного моря

Україна значною мірою вже нейтралізувала спроможність росії контролювати Чорне море у північно-західній частині

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд британської розвідки про війну в Україні за 21 червня.

У британській розвідці зазначають, що 17 червня Україна заявила про ураження російського корабля біля острова Зміїного. Ціллю якого "майже точно" став російський буксир "Спасатель Василий Бех".

Він що доставляв зброю і особовий склад на острів, і це було перше успішне використання протикорабельних ракет Harpoon, наданих західними партнерами.

"Знищення російського корабля з постачальної місії демонструє труднощі, з якими зіткнулася росія у спробі підтримувати своїх військових, які окупували Зміїний", наголосили в огляді.

"Спроможності української берегової оборони значною мірою нейтралізували спроможність РФ встановити контроль над морем. І розмістити сили у північно-західній частині Чорного моря.

Це підірвало реалізацію початкового оперативного задуму російського вторгнення, що включав створення загрози для Одеської області з моря", вважають британські розвідники.

У попередньому огляді повідомлялося, що повітряні сили росії у війні з Україною виявились недостатньо ефективними, і це могло стати одним з визначальних факторів дуже обмежених успіхів РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: