fbpx
Сьогодні
09:44 21 Чер 2022

Спікер Верховної Ради запропонував кандидатуру Лубінця на посаду омбудсмена

Фото: Uatv.ua

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вніс до Верховної Ради кандидатуру нардепа Дмитра Лубінця на посаду уповноваженого ВРУ з прав людини

Про це голова ВРУ Руслан Стефанчук написав у Facebook.

"Відповідно до вимог законодавства, вніс пропозицію щодо кандидатури народного депутата України Лубінця Дмитра Валерійовича на посаду Уповноваженого Верховної ради України з прав людини", йде мова у дописі.

Стефанчук упевнений, що парламентський досвід Лубінця, а також його професійні та людські якості сприятимуть у виконанні обов'язків на посаді омбудсмена.

"Вірю, що його досвід на посаді голови Комітету Верховної ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, а також його професійні та людські якості створять усі необхідні передумови для виконання в повному обсязі повноважень", зазначив спікер голова ВРУ.

До сьогодні Дмитро Лубінець очолював парламентський комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Нагадаємо, що 31 травня Верховна Рада звільнила з посади уповноваженого парламенту з прав людини Людмилу Денісову.

У відповідь на це Денісова заявила, що оскаржуватиме в суді своє звільнення з цієї посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: