fbpx
Сьогодні
11:39 21 Чер 2022

Секретар Радбезу росії прибув до Калінінграда на нараду з національної безпеки на півночі країни

Фото: РІА Новості

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев 21 червня приїхав із робочою поїздкою до Калінінградської області на нараду з національної безпеки на північному заході росії

Про це повідомляє російське пропагандистське видання "РІА НовостІ"

Як зазначають у виданні, нарада відбудеться на тлі тривожної ситуації. Адже Литва оголосила ембарго на транзит із основної території росії низки товарів, які потрапили під санкції Євросоюзу.

У нараді візьмуть участь повноважний представник президента РФ у Північно-Західному федеральному окрузі Олександр Гуцан, голови регіонів, що входять до складу ПЗФО. А також представники низки міністерств та відомств.

Під час поїздки у Патрушева також запланована окрема бесіда з повпредом та з губернатором Калінінградської області Антоном Аліхановим.

У пресслужбі Ради безпеки зазначили, що поїздка Патрушева "планова".

Нібито вона була запланована ще до введення Литвою обмежень на транзит до Калінінградської області.

І не пов'язана безпосередньо з цими подіями.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, Литва припинила пропускати через свою територію транзитні потяги з товарами, які потрапили під санкції Європейського Союзу.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель поки не прогнозує нового витка серйозної напруги у відносинах з РФ після того, як 18 червня Литва почала блокувати транзит вантажів до Калінінграда.

Губернатор Калінінградської області Антон Аліханов заявив, що МЗС росії викличе посла ЄС в Москві Маркуса Едерера через запроваджені Литвою транзитні обмеження.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: