fbpx
Сьогодні
20:17 21 Чер 2022

Українські школярі здобули 51 нагороду в конкурсі GENIUS Olympiad 2022 у Нью-Йорку

English version here

18 червня 2022 року відбулася церемонія нагородження переможців Міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування GENIUS Olympiad 2022. Вона пройшла у штаті Нью-Йорк, США. Цьогоріч у конкурсі брало участь близько 1500 школярів з понад 70 країн світу.

Попри повномасштабну війну школярі успішно презентували Україну на міжнародній арені й здобули 5 золотих медалей, 8 срібних, 14 бронзових, а також 23 почесні відзнаки. Поліна Козлова з Херсонської області вперше в історії України отримала найвищу нагороду в категорії «Креативне письмо»: 

«Для мене честь представляти нашу країну на світовому рівні. Участь у конкурсі стала справжнім випробуванням. Протягом перших 3 місяців війни я була в окупованому Херсоні. Під час подачі проєктів на міжнародний етап у нас глушили зв'язок. Усі матеріали я підготувала на телефоні, а відправити їх ходила до відділення «Нової Пошти», де був інтернет. Іноді доводилось чекати годину, щоб надіслати повідомлення.

Досі не віриться, що я пройшла такий довгий шлях. Хочу привітати всіх українських учасників GENIUS Olympiad, а також подякувати моєму науковому керівнику, родині, друзям та усім, хто підтримував на цьому шляху. Все буде добре. Все буде Україна!»

Загальна географія нагород:

  • 10 — місто Київ;
  • 9 — Сумська область;
  • 5 — Херсонська область;
  • 4 — Київська, Дніпропетровська області;
  • 3 — Хмельницька, Харківська, Полтавська області;
  • по 2 — Тернопільська, Львівська та Волинська області;
  • по 1 — Чернівецька, Черкаська, Миколаївська та Донецька (місто Маріуполь) області.

У 2022 МАН стала офіційним представником Genius Olympiad в Україні та єдиною установою, що має право організовувати національний відбір Genius Olympiad Ukraine. Переможці можуть отримати екоквиток, що надає право участі у фіналі міжнародного конкурсу, який щороку проходить у США.

GENIUS Olympiad 2022

Крім того, вперше в історії GENIUS Olympiad у складі журі був представник України Євген Кудрявець, заступник директора з управління стратегічними проєктами та міжнародних відносин МАН

«Особливо хвилююче, що серед переможців є діти, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та на територіях, де тривають активні бойові дії. А також ті, хто зараз далеко від дому. Усі вони змогли гідно представити нашу країну.

Проведення національного етапу стало безпрецедентним зростанням можливості для України на цьому конкурсі. Уявіть собі, за 10 років участі в Олімпіаді наша країна здобула 74 нагороди, а в 2022 році, за результатами проведення національного відбору, в умовах війни та фіналізації проєктів дистанційно, з багатьма складнощами українська збірна виборола одразу 51 нагороду лише за 1 рік!»

GENIUS Olympiad щороку проводять у США. На конкурс можна подати роботи учнів 8-11 класів у категоріях мистецтво, креативне письмо, музика, короткий фільм, наука, робототехніка та бізнес. GENIUS Olympiad була заснована організацією Terra Science and Education за партнерства Рочестерського технологічного інституту (США). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: