fbpx
Сьогодні
15:41 20 Чер 2022

У Страсбурзі починається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи

У Страсбурзі розпочинається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка проходитиме з 20 по 24 червня і в рамках якої відбудуться дебати щодо гуманітарних наслідків російської агресії проти України та про притягнення до відповідальності за збиття рейсу MH17.

Про це йдеться у порядку денному сесії.

Зокрема, повідомляється, що обговорення гуманітарних наслідків російської агресії проти України, з особливим акцентом на внутрішню та зовнішню міграцію, відбудеться у середу, 22 червня. Дебати про відповідальність за збиття рейсу MH17 заплановані на четвер, 23 червня.

Крім того, на вівторок, 21 червня, заплановані дебати "Останні виклики безпеці в Європі: яка роль Ради Європи?".

Також ПАРЄ проведе спільні дебати щодо зареєстрованих випадків політичних в'язнів у російській федерації та необхідності відновлення прав людини та верховенства права на Північному Кавказі.

Крім того, в рамках сесії парламентарі обговорюватимуть низку інших питань, в тому числі моніторинг онлайн-комунікацій, як запобігти антисемітизму в Європі та боротися з ним, як перемагати хвороби, яких можна запобігти за допомогою вакцинації тощо.

Зазначається, що одними з головних моментів літньої сесії ПАРЄ є промови президента Грецької Республіки Катерини Сакелларопулу та короля Нідерландів Віллема-Олександра.

Зазначимо, що на пленарному засіданні в Страсбурзі в середу, 8 червня, ухвалено Резолюцію Європарламенту щодо зовнішньої, безпекової та оборонної політики Європейського Союзу після агресивної війни Росії проти України, що рекомендувала Євросоюзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: