fbpx
Сьогодні
22:31 20 Чер 2022

Тайра вперше поділилася спогадами про полон

Юлія Паєвська повідомила, що зараз нею опікуються найкращі лікарі й скоро вона повернеться у стрій.

Про це парамедик Тайра, яку недавно звільнили з російського полону, написала у Facebook.

"Поки що я не буду постити селфі. Вибачте. Моя вага на тепер близько 50 кг. Я занадто виснажена і виглядаю жахливо. Але мною опікуються найкращі лікарі і скоро я повернусь в стрій. Знову і знову хочу подякувати за обмін, що був безперечно чудом Господнім, і усім причетним до цього дива", – написала Юлія Паєвська.

тайра

Фото: Julia Paevska

Вона поділилася спогадами про умови в полоні: "Жодних передач нам не дають, жодної інформації про сім'ю ми не маємо, лікарська допомога недоступна. Умови утримання нагадують концтабір, і я би не дуже здивувалась опинившись одного разу в газенвагені. І я не жартую, на жаль. І це тільки малий відсоток того що відбувається в кам'яних мішках за лінією зіткнення".

На думку Тайри, "необхідно добитись, аби всі полонені були захищені міжнародною конвенцією з прав людини, бо коли ми там — ми абсолютно безправні як раби… Ця тема болюча і гостра. Всі полонені мусять бути звільнені. Необхідно розробити систему контролю й алгоритм обміну".

Раніше стало відомо, що українського парамедика Юлію Паєвську (Тайру), яку окупанти захопили в середині березня у Маріуполі, звільнили з полону.

Хто така "Тайра"

Юлія Паєвська – відомий український військовий парамедик, засновниця евакуаційно-медичного добровольчого підрозділу "Ангели Тайри".

З 2014 року була волонтером у зоні антитерористичної операції на Донбасі. У 2018 році приєдналася до Збройних сил України та очолювала евакуаційне відділення 61-го мобільного шпиталю в Маріуполі до 2020 року.

На момент повномасштабного вторгнення Росії була волонтером у Маріуполі. Потрапила до російського полону 16 березня 2022 року при спробі вийти з обложеного міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: