fbpx
Сьогодні
10:37 19 Чер 2022

Британська розвідка відзначає значні проблеми з моральним духом російських військових

Британська розвідка відзначає значні проблеми з моральним духом російських військових, що, ймовірно заважає РФ досягати оперативних цілей

Про це йдеться у щоденному зведенні британської розвідки, пише Рубрика.

Зазначається, що останніми днями і росія, і Україна продовжували вести потужні артилерійські обстріли напрямків на північ, схід і південь від Сєвєродонецької "кишені", але без змін на лінії фронту.

Бойові підрозділи з обох сторін ведуть інтенсивні бойові дії на Донбасі і, ймовірно, відчувають змінний бойовий дух.

"Моральний дух росії, ймовірно, залишається особливо нестабільним. Продовжують траплятися випадки відмови цілими російськими підрозділами від наказів та збройних протистоянь між офіцерами та їхніми військами", зазначають у зведенні.

Британська розвідка відзначає, що російська влада, імовірно, намагається чинити юридичний тиск на незгодних.

Також у Міноборони Британії повідомили, що, причини низького морального духу росії включають погане керівництво, обмежені можливості для ротації підрозділів, дуже великі втрати, бойовий стрес, постійне погане матеріально-технічне забезпечення та проблеми з оплатою праці.

"Багато російського персоналу всіх рангів також, ймовірно, залишаються збентежені щодо цілей війни. Проблеми з мораллю в російських військах, ймовірно, настільки значні, що обмежують здатність Росії досягати оперативних цілей", наголошують у зведенні.

У розвідці також вважають, що російські війська за останні 48 годин, ймовірно, відновили свої зусилля щодо наступу на південь від Ізюма з метою заглибитись у Донецьку область.

Як повідомляла Рубрика, за аналітикою ISW, український опір на окупованих територіях продовжує зривати плани росії щодо їх контролю.

В інституті вивчення війни вважають, що українські війська, ймовірно, ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюма, щоб відвернути російські війська від наступальних операцій на Слов'янськ і порушити російські лінії поставки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: