fbpx
Сьогодні
08:16 18 Чер 2022

ISW: Українські збройні сили контрнаступають в напрямку Ізюма, щоб відвернути наступ росіян на Слов'янськ

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські війська, ймовірно, ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюма, щоб відвернути російські війська від наступальних операцій на Слов'янськ і порушити російські лінії постачання

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд американського Інститута вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що у цьому ЗСУ досягають певних успіхів.

У інституті повідомили, що російські війська 17 червня без успіху намагалися просунутися на північ від Слов'янська та на південний схід від Ізюма.

За даними Генштабу, загарбникам не вдалося захопити Богородичне. Вони відступили на раніше зайняті позиції. Також росіяни провели невдалі розвідувальні операції поблизу Краснопілля.

Водночас, як відзначили аналітики, українські війська продовжували контрнаступ на південний захід від Ізюма і витіснили російські війська з Дмитрівки.

В ISW зауважили, що 17 червня російські війська брали участь у зіткненнях на північ та північний схід від Харкова, щоб відтіснити українські війська від держкордону.

У Міноборони України заявили, що росіяни перегруповують війська. А також проводять повітряну розвідку в населених пунктах у радіусі 40 км на північний схід від Харкова. Готуються до відновлення наступальних дій.

Українські та російські джерела все частіше повідомляють про можливість контрнаступу українців на Ізюм із південно-східних околиць Харкова, відзначають аналітики.

За даними Генштабу, російські війська захищають тилові позиції, щоб зупинити будь-яке просування українців до Ізюма з боку Харкова.

А проросійський Telegram-канал "Рибар" повідомляв, що українські війська активно намагаються порушити російські наземні лінії зв'язку до Ізюма.

Ці українські операції, на думку аналітиків ISW, ймовірно, мають на меті відвернути російські сили від наступальних операцій на Слов'янськ і порушити російські лінії постачання.

Як повідомляла Рубрика, за аналітикою ISW, український опір на окупованих територіях продовжує зрівати плани росії щодо їх контролю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: