fbpx
Сьогодні
15:56 18 Чер 2022

Джонсон заявив про спроможність України приймати наступне "Євробачення"

Україна може і повинна приймати "Євробачення-2023"

Про це прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив журналістам, повернувшись до Великої Британії після візиту до Києва, цитує Reuters.

Так він прокоментував те, що організатори пісенного конкурсу ведуть переговори про проведення його у Великій Британії через війну в Україні.

"Звичайно, я хотів би, щоб це ("Євробачення-2023″ — ред.) відбулося в моїй країні, але факт у тому, що вони (українці — ред.) перемогли", зазначив Джонсон.

Як наголосив прем'єр-міністр, українці заслуговують на те, щоб наступний пісенний конкурс відбувався в Україні, і він вірить, що так і буде.

"Я вважаю, що Київ чи будь-яке інше [порівняно] безпечне українське місто було б фантастичним місцем для цього (проведення конкурсу — ред.)", додав Джонсон.

Нагадаємо, що раніше 17 червня Європейська мовна спілка (EBU) повідомила, що «"Євробачення-2023″ не відбудеться в Україні через повномасштабну війну.

Пісенний конкурс можуть провести у Великій Британії, яка цьогоріч посіла 2 місце на пісенному конкурсі.

Спілка каже, що український мовник не зможе гарантувати безпеку учасникам і глядачам та забезпечити технічні потреби, необхідні для організації конкурсу.

Організатори "поділяють розчарування", що конкурс відбудеться не в Україні.

Європейська спілка розпочне переговори з британським мовником BBC щодо проведення "Євробачення-2023" у Великій Британії.

Реакція України

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що Україна не згодна з рішенням провести "Євробачення-2023" в іншій країні та вимагає додаткових переговорів.

Він наголосив, що Україну "поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів".

Зокрема, Ткаченко нагадав, що Україна вчасно виконала всі умови щодо процесу погодження проведення конкурсу в Україні. Зокрема надала відповіді та гарантії щодо безпеки й можливі місця проведення конкурсу.

На початку червня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що не сумнівається, що "Євробачення-2023" відбудеться в Україні. Водночас він не виключав, що деякі умови доведеться змінити.

"У нас немає сумнівів, що воно ("Євробачення" — ред.) має відбуватися в Україні. Єдине, що ніхто до цього не проводив "Євробачення" під час війни", зауважив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: