fbpx
Сьогодні
09:40 18 Чер 2022

Британська розвідка: Російські війська відновили наступ на південь від Ізюма, щоб оточити Сєвєродонецьк з півночі

English version here

Російські війська за останні 48 годин, ймовірно, відновили свої зусилля щодо наступу на південь від Ізюма з метою заглибитись у Донецьку область

Про це інформує Рубрика, посилаючись на зведення британської розвідки.

Як зазначають у британській розвідці, ці маневри потрібні, щоб оточити район навколо Сєвєродонецька з півночі.

Також розвідники повідомляють, що з 14 червня офіційні особи росії та сепаратистів заявляють, що вони намагаються створити гуманітарні коридори, щоб цивільні особи могли евакуюватись із Сєверодонецька.

"Росія має прецедент, як раніше в кампанії в Україні, так і в Сирії, використання односторонньо оголошених "гуманітарних" коридорів як механізм для маніпулювання простором бойових дій та примусового переміщення населення", наголошують у зведенні.

Оскільки варіанти залишити місто обмежені руйнуванням мостів, то запропонований росією маршрут приведе їх до міста Сватів, углиб окупованої росією території.

"Якщо мирні жителі, які потрапили в пастку, не приймуть пропозицію вийти через коридор, росіяни, швидше за все, використають це як виправдання, чому вони майже не роблять різниці між ними та будь-якими українськими військовими цілями в цьому районі", підкреслюють у британській розвідці.

Як повідомляла Рубрика, за аналітикою ISW, український опір на окупованих територіях продовжує зривати плани росії щодо їх контролю.

В інституті вивчення війни вважають, що українські війська, ймовірно, ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюма, щоб відвернути російські війська від наступальних операцій на Слов'янськ і порушити російські лінії поставки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: