fbpx
Сьогодні
14:46 16 Чер 2022

Зеленський зустрівся з лідерами європейських країн у Маріїнському палаці

English version here

Фото: BFMTV

Президент України Володимир Зеленський зустрів європейських лідерів, зокрема, президента Франції Еммануеля Макрона у Маріїнському палаці у Києві

Про це повідомляє французький телеканал BFMTV.

"Європейські лідери після відвідування Ірпеня повернулися до Києва, щоб зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським та обговорити постачання зброї та можливий вступ України до ЄС", – зазначають у повідомленні.

Він розмістив відповідне фото, передає Рубрика.

Як зазначили, Зеленський і Макрон, разом із лідерами Італії, Німеччини та Румунії зустрілися вперше від початку російського вторгнення 24 лютого.

"Це важливий момент. Це послання єдності до українців", — сказав президент Франції Еммануель Макрон після того, як приїхав до Києва на нічному поїзді, передає Reuters.

Він високо оцінив героїзм українців після свого візиту до Ірпеня.

"Ми всі бачили спустошення міста-героя. Саме тут, серед іншого, українці зупинили російську армію, яка йшла на Київ. Тож потрібно уявити героїзм армії, але й українського населення. Ми без двозначності стоїмо з українськими чоловіками та жінками", — додав президент Франції, цитує Le Monde.

Як повідомляла Рубрика, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр Італії Маріо Драгі прибули до Києва потягом.

До них приєднався вже у Києві президент Румунії Клаус Йоганніс.

Вранці лідери європейських країн відвідали Ірпінь, що на Київщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: