fbpx
Сьогодні
16:25 16 Чер 2022

У Чехії скасували виплату допомоги у 200 євро українським біженцям: що трапилося

Верхня палата парламенту Чехії підтримала скасування виплат гуманітарної допомоги в розмірі 5000 крон (200 євро) для українських біженців

Про це пише Czech Radio.

Як зазначають, це стосується вимушених переселенців, які безкоштовно отримують від Чехії притулок, харчування та гігієнічні засоби

Наразі, виплачувати кошти вже не будуть.

Таке рішення чеської влади спрямоване проти "дотаційного туризму".

Держава, скажімо, перевірятиме, чи справді проживають зареєстровані в Чехії біженці за тими адресами, про які вони заявили.

Крім того, гуманітарну допомогу будуть надавати за місцем постійної реєстрації з початку другого місяця перебування біженців на території Чехії.

Менше з тим, документ іще має підписати президент Чехії Мілош Земан.

Раніше чеський уряд вже ухвалив рішення про те, що "тимчасовий захист" для переселенців з України не надаватиметься громадянам, які одночасно мають паспорти й інших країн ЄС.

Також чеська влада продовжила заборону на оформлення віз та дозволів на перебування в Чехії громадянам росії та Білорусі.

Довідка

За даними ООН, Чехія надала притулок більш як 370 тисяч українцям.

У Чехії заявляли, що будуть ремонтувати українські танки та бронетранспортери, пошкоджені під час бойових дій.

Також вона надає військову допомогу Україні. Чехія передала тимчасові мости, які використовуватимуть для відновлення сполучення з деокупованими територіями

До всього, через війну в Україні Чехія вже заморозила активи росіян та російських компаній на сотні мільйонів крон, але планує арештовувати російське майно і надалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: