fbpx
Сьогодні
09:19 16 Чер 2022

У британській розвідці повідомили про зруйнування усіх основних мостів через річку Сіверський Донець

Усі основні мости через річку Сіверський Донець, які пов'язують Сєвєродонецьк із підконтрольною Україні територією, зруйновані

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд британської розвідки про війну РФ проти України.

Як зазначили розвідники, Україні, ймовірно, вдалося вивести більшу частину своїх сил, які спочатку утримували місто.

У розвідці повідомили, що, оскільки мости зруйновані, росії, швидше за все, доведеться або форсувати річку, або наступати на флангах, що застопорилися, щоб перетворити тактичну вигоду в оперативну перевагу.

Бойові сили росії на Донбасі, швидше за все, діють у складі дедалі більше розрізнених та сильно недоукомплектованих угруповань, додали експерти.

У британській розвідці підкреслили, що для обох сторін бойові дії на лінії фронту, ймовірно, дедалі більше зводяться до протистояння невеликих груп військ, які зазвичай діють у пішому порядку.

Деякі з сильних сторін росії, такі як її перевага в кількість танків, стають менш актуальними. Це, ймовірно, сприяє повільній швидкості її просування, резювували у огляді.

Як раніше повідомляли у розвідці Британії, російські сили за місяць важких боїв за Сєвєродонецьк взяли під контроль більшу частину міста, захисники утримують промзону.

"Дуже малоймовірно, що росія очікувала такого стійкого опору і такої затяжної війни на виснаження у своєму початковому плануванні вторгнення", наголошують в огляді.

Як повідомляла Рубрика, за даними попереднього огляду, росія, навіть збільшивши витрати на армію, скоріш за все буде мати проблеми з поповненням запасів техніки через вплив санкцій Заходу та нестачу досвіду у деяких сферах.

Також очікують, що у найближчі місяці успіх у форсуванні річок буде одним із найважливіших визначальних факторів у ході війни.

За інформацією CNN, на Заході розглядають три можливі сценарії подальшого розвитку війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: