fbpx
Сьогодні
21:07 16 Чер 2022

Макрон заявив, що країни Заходу мають домовленість не надавати Україні певні види зброї

English version here

Фото Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країни Заходу мають домовленість не надавати Україні певні види зброї, зокрема, штурмові літаки і танки, щоб уникнути втягування у війну з росією.

Про це Макрон заявив під час спілкування з українськими журналістами у четвер, повідомляє "Укрінформ".

"Ви кажете про неофіційну домовленість, але це майже офіційна позиція партнерів по НАТО, що ми допомагаємо Україні оборонятися, але не вступаємо у війну з Росією. Тому певне озброєння, як наприклад, штурмові літаки або танки – було домовлено не постачати, і Президент Зеленський в курсі цієї домовленості", – сказав він.

Макрон додав, що Франція допомагає Україні головним чином боєприпасами і "певними видами озброєнь", броньованою технікою , а також надала 12 САУ "Цезар".

"Але Президент Зеленський просив додаткові, і найближчим часом до цих 12 додасться ще шість", – пообіцяв Президент Франції.

Як повідомлялося, 16 червня Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну. Також у Київ прибув Президент Румунії Клаус Йоганніс, які виступили разом з Президентом Володимиром Зеленським на спільній пресконференції.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: