fbpx
Сьогодні
23:05 16 Чер 2022

Кандидатство України в ЄС може стати одним з ключових рішень початку 21 століття, – Зеленський

English version here

Надання Україні статусу кандидата у члени ЄС може історично посилити свободу в Європі і стати одним з ключових європейських рішень першої третини нинішнього століття.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Румунії пресконференції, повідомляє Укрінформ.

«Головним проявом нашої спільної і сильної позиції зараз може стати підтримка нашої інтеграції до ЄС. Сам хід історії Європи довів правильність позитивної відповіді ЄС на українські прагнення. Статус кандидата у члени Європейського Союзу для України може історично посилити свободу в Європі і стати одним з ключових європейських рішень першої третини 21 століття. Я вірю, що це рішення стане нашим спільним історичним успіхом», – підкреслив глава держави.

Зеленський запевнив, що українці розуміють, що шлях у ЄС– це дійсно шлях, а не один крок. Водночас він зазначив, що у цього шляху має бути початок.

Президент запевнив, що Україна готова працювати так, щоб держава трансформувалась у повноправного члена ЄС, наголосивши, що українці вже заслужили право встати на цей шлях і отримати статус кандидата.

Кандидатство України в ЄС може стати одним з ключових рішень початку 21 століття, – Зеленський

Глава держави нагадав, зокрема, що згідно з опитуваннями більшість в усіх країнах Європи і загалом на континенті підтримує європейську інтеграцію України.

«Маємо історично найбільший рівень підтримки європейської інтеграції і Українським народом – це також дуже важливо», – додав він.

У той же час Зеленський зазначив, що росія хоче зламати Україну і Європу та показати нібито неефективність європейського об'єднання.

«Мета росії у цій війні – зламати Україну і через це зламати Європу в цілому. росія хоче показати, що європейське обʼєднання нібито не здатне бути ефективним і що європейські цінності не можуть спрацювати для захисту свободи. Ми можемо, а отже і повинні спільно зламати цей сценарій і довести, що Європа і надалі буде вільною, демократичною і обʼєднаною», – наголосив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: