fbpx
Сьогодні
09:23 15 Чер 2022

Захід розглядає три можливих сценарії подальшого розвитку війни росії проти України, - CNN

English version here

Фото Reuters

Посадовці та аналітики у країнах Заходу розглядають три основні сценарії, як далі може розвиватися війна росії проти України

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у матеріалі CNN.

Перший сценарій

Росія зможе поступово захоплювати нові і нові території у Луганській і Донецькій областях.

Другий сценарій

Якщо жодна зі сторін не матиме змоги просуватися і війна тягнутиметься у позиційній фазі місяцями чи навіть роками, з великими втратами для обох сторін та наслідками для світової економіки.

Третій сценарій

Найменш ймовірний: росія скоригує свої цілі, заявить, що нібито досягла того, чого збиралася, і спробує підготувати грунт для завершення бойових дій.

Якщо ж росії вдасться закріпитися на загарбаних територіях, у США побоюються, що путін почне використовувати цю територію як плацдарм для подальшого наступу вглиб України.

Посадовці на Заході зі своєї інформації вважають, що росія у війні за Донбас – у більш вигідних умовах за рахунок кількісної переваги сил.

Проте після тяжких боїв з великими втратами з обох сторін може відчуватись нестача особового складу. Росія могла втратити до третини своїх наземних сил. РФ буде непросто досягти серйозних здобутків без повної мобілізації, а це путін вважає небезпечним для себе кроком.

"Думаю, скоро настане момент, коли або одна, або друга сторона буде мати успіх. Або РФ дійде до Слов'янська і Краматорська, або українці їх там зупинять. А якщо українці зможуть тримати там оборону з таким співвіддношенням сил – це має значення", – коментує високопоставлений співрозмовник з НАТО.

У Пентагоні вважають, що путін вочевидь не відмовився від планів загарбати всю Україну, але не зможе цього досягти.

Як відомо, 15 червня у Брюсселі має відбутися вже третя зустріч формату "Рамштайн" щодо скоординованої допомоги зброєю Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: