fbpx
Сьогодні
14:19 15 Чер 2022

Макрон: росія є агресором та Зеленському доведеться вести переговори з рф

English version here

Фото Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон посилив свою риторику щодо росії, але водночас заявив про необхідність переговорів з кремлем

Про це він заявив під час візиту до Румунії повідомляє Radio Free Europe Radio Liberty.

Як зазначають у виданні, Макрон зазнав критики з боку України та східноєвропейських союзників.

Вони вважають, що Франція надає меншу підтримку Києву у протистоянні російським військам. Зокрема, президент Франції застерігав від "приниження Росії".

"Ми зробимо все, щоб зупинити військові сили росії, допомогти українцям та їхній армії та продовжувати переговори", сказав Макрон французьким, американським, британським та іншим союзним військовим на військовій базі НАТО Когальнічану поблизу румунського чорноморського порту Констанца.

Зазначимо, що Макрон має відвідати столицю Молдови Кишинів пізніше 15 червня для консультацій з президенткою Маєю Санду.

"Нам потрібно підтримати Україну", сказав Макрон на спільній пресконференції з президентом Румунії Йоганнісом 15 червня.

"З першого дня Франція чітко сказала, що росія є агресором", наголосив Макрон, коли його запитали про його неодноразові заяви про те, що росію не слід принижувати.

"Але ми повинні бути чіткими: ми не воюємо з росією. Українському президенту та його чиновникам доведеться вести переговори з росією", – додав президент Франції.

Нагадаємо, що Макрон регулярно проводить телефонні переговори з президентом РФ. Президент Франції схиляється до того, щоб бути посередником між росією та Україною і про це наголошував.

"Я переконаний, що роль Франції – бути посередницькою державою", зазначає він.

Як повідомляє BFMTV, європейці також мають бути залучені до переговорів з росією.

Нагадаємо, у французькому уряді заявили, що можливий візит президента Франції Еммануеля Макрона до Києва є одним із "кількох варіантів", які нині розглядаються, але рішення щодо нього ще не ухвалене.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: