fbpx
Сьогодні
14:29 14 Чер 2022

В Єврокомісії заявили, що поки не ухвалювали жодних рішень про статус кандидата для України

English version here

Європейська комісія поки не ухвалювала жодних рішень щодо надання Україні статусу кандидата на вступ в Євросоюз

Про це заявив на брифінгу у Брюсселі речник Єврокомісії Ерік Мамер, пише "Європейська правда".

Як зазначили, поки робота над питанням триває.

"Я читав у пресі, що Комісія вже вирішила, але це повна неправда. Комісія вчора нічого не вирішувала. Проводилися дебати, які дозволять членам колегії єврокомісарів висловити їхні думки і погляди з цього питання, щоб підготувати рішення у п'ятницю", сказав Мамер.

Він зазначив, що це стандартна процедура, яка може відрізнятися тривалістю залежно від обставин.

"Тепер служби фіналізують документи, у середу буде зустріч глав департаментів, які, якщо все йтиме добре, підтвердять порядок денний колегії, і в п'ятницю будуть дебати і, сподіваємося, рішення", додав речник.

Нагадаємо, видання Politico повідомило, що Єврокомісія планує у своєму висновку щодо заявки України на вступ до ЄС рекомендувати надати їй статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Також, як повідомляють, ЗМІ, Європарламент підтримав резолюцію із закликом надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

Довідка

Сьогодні, 9 червня, лідери фракцій Європарламенту виступили із закликом до саміту Євросоюзу надати Україні і Молдові статус кандидата на вступ на червневому саміті ЄС, а щодо Грузії попросили "працювати над таким статусом".

В Єврокомісії заявили, що колегія, найімовірніше, розгляне проєкт висновку щодо заявок на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії 17 червня.

Останнім часом з'явилися повідомлення, про те, що Україні пропонують надати лише статус потенційного кандидата, однак це викликало заперечення в Києві, включаючи безпрецедентне звернення українських неурядових організацій до ЄС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: