fbpx
Сьогодні
12:13 14 Чер 2022

Британська розвідка: У росії можуть виникнути проблеми з поповненням запасів озброєння через санкції та брак досвіду

English version here

У росії планують збільшити державні витрати на виробництво військової техніки

Як передає Рубрика, про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

Як зазначають, проте у рф можуть бути проблеми з поповненням запасів через санкції та брак досвіду.

Як повідомили у британській розвідці, російська влада прогнозує, що витрати на оборону зростуть на 600-700 мільярдів рублів (8,5-10 мільярдів фунтів стерлінгів).

Це означатиме збільшення оборонного бюджету росії на 20%, додали у Міноборони Британії.

За даними розвідки, збільшення фінансування дозволить повільно мобілізувати оборонно-промислову базу країни, щоб задовольнити потреби, які виникають під час війни з Україною.

Проте можливі проблеми з задоволенням цих потреб через ефект від західних санкцій та брак досвіду, наголошують у огляді.

Наприклад, проблемним залишається російське виробництво високоякісної оптики та передової електроніки. Це може підірвати зусилля для заміни обладнання, втраченого в Україні.

Коротко розвідники згадали й про ситуацію у зоні бойових дій.

Так, основною метою росії залишається наступ на Сєвєродонецьк. Крім того, західна група військ, ймовірно, вперше за декілька тижнів досягла невеликого просування на Харківському напрямку.

У Генштабі ЗСУ ж зазначають, що на Харківському напрямку загарбники зосереджуються на веденні позиційної оборони та недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони до держкордону.

Як повідомляла Рубрика раніше, у районі Сєверодонецька продовжуються бої і в найближчі місяці форсування річок, ймовірно, стане одним із найважливіших визначальних факторів у ході війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: