fbpx
Сьогодні
14:04 13 Чер 2022

Макрон, Шольц та Драгі планують відвідати Київ 16 червня, - ЗМІ

English version here

Президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі планують відвідати Київ 16 червня. За день до того, як Єврокомісія має надати свій висновок про надання Україні статусу кандидата у члени ЄС.

Про це повідомляє італійська газета La Stampa.

За даними журналістів, лідери європейських країн будуть добиратись до України потягами через Румунію та Польщу. Шольц, Макрон та Драгі своїм візитом мають засвідчити підтримку президента Володимира Зеленського. Раніше Київ уже відвідували прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, президент Польщі Анджей Дуда, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та низка інших лідерів.

Як зазначає видання, поїздка Макрона та Шольца може означати зміну їхньої риторики щодо російського вторгнення в Україну. Обидвох лідерів критикували після їхніх дзвінків до путіна, блокування надання військової допомоги тощо.

Однією з тем зустрічі лідерів має бути деблокування українських портів і відновлення експорту зерна.

Поїздка Шольца, Макрона та Драгі, за даними журналістів, відбудеться перед висновком Єврокомісії про статус кандидата, перед зустріччю країн G7 та учасниць НАТО.

Як писало Bloomberg, Єврокомісія 17 червня надасть свій висновок про статус кандидата. Очікується, що Єврокомісія буде рекомендувати надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС, але висуне умови, пов'язані зі зміцненням судової реформи та боротьбою з корупцією

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: