fbpx
Сьогодні
21:23 11 Чер 2022

Суд у Нідерландах визнав 4 військових рф винними у умисному збитті MH17

Фото Reuters

У Нідерландах суд виніс вирок у справі про збиття росіянами літака MH17 у небі над Донбасом у липні 2014 року. 4 російських військовослужбовців визнали винними.

Про це повідомила народна депутатка Леся Василенко у Twitter.

"Суд Нідерландів визнав чотирьох російських військовослужбовців винними в умисному збитті літака MH17. Злочинці несуть відповідальність за загибель 298 осіб. Вирок має бути винесений до кінця 2022 року", – йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що в Нідерландах завершився судовий процес щодо збитого над Донеччиною літака MH17.

Йдеться про так званого ексміністра оборони "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрілкова), голову "ГРУ ДНР" Сергія Дубинського, підполковника ГРУ Олега Пулатова та громадянина України, терориста "ДНР" Леоніда Харченка.

У грудні 2021 року прокуратура зажадала довічного ув'язнення для підозрюваних у справі MH17. Під час суду було доведено, що у 2014 році підозрювані займали ключові позиції у групах російських найманців, які воювали на сході України, де було збито літак.

Ці люди замовили ракетну установку, яка збила рейс MH17. Вони організували її транспортування з Росії й до Росії та несли відповідальність за розгортання зброї.

І хоча підозрювані займали різні посади, але, за даними прокуратури, вони діяли спільно, щоб збити літак. Тому, за словами нідерландського прокурора, всі вони заслуговують на однакове покарання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: