fbpx
Сьогодні
12:25 11 Чер 2022

Президентка Єврокомісії фон дер Ляйєн прибула з робочим візитом до Києва

English version here

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн прибула до Києва

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Twitter президентка Єврокомісії.

"Приємно повернутися в Київ.

З президентом Володимиром Зеленським я підіб'ю підсумки спільної роботи, необхідної для відбудови, та прогресу, досягнутого Україною на її європейському шляху.

Європа з вами, написала Урсула фон дер Ляйєн у Twitter.

Очікується, що наступної п'ятниці Європейська комісія опублікує свою оцінку того, чи слід Україні надати статус кандидата на членство в ЄС. Надання статусу лідери ЄС розглянуть на саміті 23-24 червня.

Мета візиту фон дер Ляєн – пояснити особисто президенту Зеленському стан речей і підказати, як Київ може запобігти негативному рішенню саміту ЄС.

Нагадаємо, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про надання Україні можливості стати членом Євросоюзу.

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що Євросоюз має відкрити для України перспективу вступу, оскільки це відповідає не лише інтересам України, але й інтересам самого ЄС.

"Українці воюють так хоробро, тому що точно знають, якого майбутнього вони прагнуть – вільне та відкрите суспільство у сильній демократичній спільноті. Вони хочуть приєднатися до Європейського Союзу.

Ми чули це знову й знову. Я вважаю, що це не лише в наших стратегічних інтересах, а й наш моральний обов'язок – зробити можливим їх (українців – ред.) входження в наш Європейський Союз, щоб ми проклали цей шлях до Європейського Союзу", – заявила фон дер Ляєн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: