fbpx
Сьогодні
09:44 11 Чер 2022

Британська розвідка: Використання росією застаріліх ракет призводить до побічних руйнувань та цивільних жертв

Через брак більш сучасних ракет російські війська використовують застарілі та неефективні, що призводить до побічних руйнувань та цивільних жертв

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії.

Як зазначили британські аналітики, з квітня російські середні бомбардувальники, ймовірно, запустили десятки важких протикорабельних ракет Х-22 1960-х років по наземних цілях.

Зазначають, що ці 5,5-тонні ракети були в першу чергу призначені для знищення авіаносців за допомогою ядерної боєголовки.

Як наголосили у британській розвідці, якщо ці ракети використовуються для наземного нападу зі звичайною боєголовкою, то вони дуже неточні. Відповідно, вони можуть спричинити значні побічні руйнування і жертви серед цивільного населення.

"Росія, ймовірно, вдається до таких неефективних систем озброєння, оскільки їй не вистачає більш точних сучасних ракет. Тоді як українська протиповітряна оборона все ще стримує її тактичну авіацію від нанесення ударів по більшій частині країни", наголошують в огляді.

У британській розвідці додали, що ситуація в Сєвєродонецьку станом на 10 червня не змінилася. Російські війська не просунулися на південь міста.

У Міноборони Британії зазначили, що інтенсивні вуличні бої продовжуються, і обидві сторони, ймовірно, зазнають великих втрат.

Росія масово веде вогонь своєю артилерією та авіацією, намагаючись знищити оборону України.

Напередодні британська розвідка повідомила, що росія знову контролює більшу частину Сєвєродонецька, але її сили не досягли успіху в спробах оточити ширшу територію з півночі та півдня.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: