fbpx
Сьогодні
14:57 10 Чер 2022

ВВС встановило імена 3502 російських військових, які загинули в Україні

Розслідування BBC на основі відкритих джерел встановило імена 3502 російських військових, які загинули під час агресії рф проти України.

Про це повідомляє російська служба BBC.

"Це неповний перелік втрат, але зібрана інформація дозволяє аналізувати те, що відбувається з російською армією під час війни. Далеко не про всіх загиблих повідомляє місцева влада. Ми постійно знаходимо на кладовищах у різних містах росії нові свідчення похорону російських військових", – йдеться у тексті.

У розслідуванні вказується, що 20% встановлених загиблих служили у ПДВ, 19% – у мотострілецьких військах. 17% усіх підтверджених втрат – офіцери.

На кожному цвинтарі частка імен, про які не повідомляла влада рф, варіюється від 30% до 100%.

До цієї цифри не увійшли російські військові, які зникли безвісти, оскільки неможливо встановити їхнє число, а також загиблі, що вступили в сепаратистські військові угруповання окупованого Донбасу до 24 лютого 2022 року.

Станом на 9 червня максимальна кількість загиблих військових із регіону назвала влада та ЗМІ Дагестану — 199. Таким чином, вірогідно, список підтверджених втрат містить щонайменше на 40% – 70% менше загиблих імен, ніж реально поховано в росії.

Довідка

За даними української розвідки, кількість тіл вбитих військових рф зростає на окупованій території не лише через великі втрати на фронті, але й тому, що військове керівництво намагається приховати реальні масштаби втрат. Тому практикується так зване "дозоване" відправлення тіл у рф і максимальне розтягнення цього процесу в часі.

За даними Генерального штабу ЗСУ, з початку вторгнення Росії, в Україні вже знищено 31900 російських окупантів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: