fbpx
Сьогодні
09:17 10 Чер 2022

Смертна кара для іноземців: США стурбовані винесенням "вироків" окупантами

English version here

ФОТО: "РИА Новости"

Сполучені Штати стурбовані винесенням смертного вироку трьом іноземним громадянам у так званій "ДНР" і закликають рф дотримуватися норм гуманітарного права.

Про це написав держсекретар США Ентоні Блінкен у Twitter.

"Ми серйозно стурбовані повідомленнями про фіктивний "суд" та вироками щодо комбатантів, які законно служать у Збройних силах України. Ми закликаємо росію та підконтрольні їй сили поважати міжнародне гуманітарне право, включаючи права та захист, надані військовополоненим", – йдеться у повідомленні.

Раніше МЗС України заявило, що "суд" над громадянами Великої Британії в окупованому Донецьку є нікчемним і має пропагандистський характер.

9 червня російські державні ЗМІ повідомили, що двоє британських громадян, 28-річний Ейден Аслін та 48-річний Шон Піннер, постали перед судом на підконтрольній росії території в Донецьку, де їх визнали винними у найманстві та в скоєнні дій, спрямованих на захоплення влади та повалення так званого конституційного ладу невизнаної псевдореспубліки "ДНР".

Згідно з повідомленнями, вони були засуджені до страти разом із громадянином Марокко Сааудуном Брахімом.

Міністерка закордонних справ Великої Британії засудила "засудження до смертної кари" британців Ейдена Асліна та Шона Піннера в так званому суді в окупованому Донецьку.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: