fbpx
Сьогодні
17:45 08 Чер 2022

Радник глави МВС сказав, хто є цільовою аудиторією російських фейків

Фото: Нацполіція

Цільовою аудиторією російських фейків є навіть не українці чи росіяни, а представники Заходу.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив радник глави МВС Віктор Андрусів, передає "Укрінформ".

Він уточнив, що потрібно розуміти, хто є цільовою аудиторією певного фейка, і що якщо люди з фейка сміються, значить, вони цією цільовою аудиторією не є.

"Тому якщо ви з фейка не смієтеся, то значить, ви не знаєте, що це фейк. Тут завжди треба розуміти, на кого спрямований їхній фейковий меседж. Переважно ці якісь фейкові історії, які вони (росіяни – ред.) публікують або розповідають, про якихось нацистів у "Азові" або про те, що ми щось самі підпалюємо, і так далі – то цільовою аудиторією цих фейків є навіть не ми, і не росіяни, для цих – це Захід", – поінформував Андрусів.

На його думку, для росіян це – спосіб, наприклад, обґрунтувати якусь свою позицію для Заходу або дати умовному Орбану, що говорити.

"Наприклад, це коли вони сказали, що Буча це – інсценізація і постановка, і пізніше ці ж самі речі повторював той же Орбан. Тобто, це – фейк, ціллю якого були саме якраз якісь закордонні політики, і щоб вони ним оперували", – заявив Андрусів.

Відповідаючи на питання, чи кінцевою метою фейку може бути те, про що ми навіть не здогадуємося, наприклад, зняття санкцій, він уточнив, що так званим завданням дуже багатьох фейків є забруднення інформаційного простору.

"Тобто, навіть коли ми розвінчуємо, що це і це є фейками, то вже навіть щодо найбільш правдивого факту люди можуть подумати, що, може, і це – фейк, бо уже так багато фейків у цій конкретній справі чи історії, що люди вже можуть перестати довіряти реальному факту", – поінформував він.

Андрусів вважає, що уся війна з дезінформацією є набагато складнішою, ніж здається на перший погляд, і що її ціль – це настільки потужні маніпуляції, що людина у певний момент просто втрачає орієнтацію у тому, що є правдою, а що – ні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: