fbpx
Сьогодні
20:56 08 Чер 2022

Дуда починає тур країнами ЄС, щоб переконати їх надати Україні статусу кандидата в ЄС

Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні, 8 червня, розпочинає серію візитів країнами Південної Європи, в межах яких хоче переконати їх підтримати швидке надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Про це повідомляє пресслужба Дуди.

До лідера Польщі в турі також мала доєднатися президентка Словаччини Зузана Чапутова. Однак, як зазначається, вона не зможе поїхати через позитивний тест на коронавірус.

Спочатку Анджей Дуда вирушить в Португалію, де планує зустрітися з президентом і прем'єр-міністром країни в містах Брага й Лісабон. Він також відвідає Італію, де має поговорити з її президентом у Римі.

Після цього Дуда попрямує до столиці Румунії з метою участі в саміті Бухарестської дев'ятки, до якої входять держави-члени НАТО в Центральній та Східній Європі.

Згідно з повідомленням, із лідерами Португалії та Італії президент Польщі також хоче обговорити питання організації експорту зернових з України.

"Ми поговоримо про те, як створити міжнародний тиск, щоб це вдалося, і як подолати цю величезну проблему. Ми також поговоримо про статус кандидата України в ЄС", — розповів Дуда.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: