fbpx
Сьогодні
10:35 07 Чер 2022

Відхід українських захисників із Сєвєродонецька у разі потреби не буде "трагедією", - Данілов

Російські війська зараз мають перевагу в артилерії у Сєвєродонецьку та Лисичанську, а українські військові не можуть так само відповісти через нестачу озброєння

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів інтерв'ю Financial Times.

Видання FT з посиланням на радника уряду України з питань безпеки пише, що для контрнаступу та звільнення захоплених земель на сході та півдні Україні потрібно сформувати шість нових бригад чисельністю 25 000 людей,

До того ж потрібні сотні ракетних установок, артилерія, літаки, танки та тисячі безпілотників.

Як зазначив секретар РНБО, українські військові можуть відступити від Сєвєродонецька та інших міст регіону для перегрупування.

"Тимчасова втрата територій — це не трагедія. Трагедією буде втрата країни", наголосив Данілов.

Секретар РНБО заявив, що впевнений у поверненні захоплених територій, а зброя, необхідна для контрнаступу, "обов'язково надійде".

Наразі українським військовим складно через готовність росії жертвувати власними військами заради незначних територіальних вигод.

"Росія — велика за розмірами країна, і в неї є багато цього гарматного м'яса, яке вони сюди посилають. І цей процес, він не може бути дуже швидким", підкреслив Данилов.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, за даними Генштаб ЗСУ, агресори намагаються взяти під контроль Сєвєродонецьк та дорогу до нього, але українські військові ці спроби успішно блокують.

Українські військові утримують контроль у Сєвєродонецьку, бої тривають у східній частині міста. ЗСУ відбили штурм росіян у напрямку Новоохтирки та Воронового.

Голова Сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк пояснив, що ситуація у місті змінюється щогодини. В українців там зосереджено достатньо сил і засобів, щоб захищати Сєвєродонецьк, але ворог все ж переважає у живій силі.

З його слів, загарбники не можуть захопити місто за один-два дні, тому зрівнюють його із землею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: