fbpx
Сьогодні
21:42 07 Чер 2022

Подоляк заявив, що українці мають "навчитися жити в постійному воєнному стані – за прикладом того ж Ізраїлю"

Українці мають навчитися жити в постійному воєнному стані й бути надійним тилом для армії, бо росію не цікавлять якісь окремі області, її цікавить повне захоплення України, включно з Києвом.

Про це написав радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у Телеграмі.

"Втомилися від війни? Розумію. Це справді дуже важко. І тому дехто сьогодні намагається сховатися від війни й повернутися до довоєнного типу життя. Але так не вийде. Це просто спроба втекти від реальності, спроба сформувати мильну бульбашку – ілюзію мирного життя, у якій виносять війну за дужки й повертаються до звичних повсякденних ритуалів. Так, це абсолютно природна реакція психіки – відновити контроль над власним життям після пережитого стресу. Але це – класичний самообман. Небезпечна психологічна пастка. Бо нічого не закінчилося", – написав Подоляк.

Він зазначив, що війна триває на території всієї країни, і росію не цікавлять окремі області, її цікавить повне захоплення України, включно з Києвом, повалення державності та відродження квазі-СРСР.

За його словами, для рф прийнятна будь-яка ціна та немає червоних ліній.

"24 лютого вони вже мали план убивства десятків тисяч людей, привезли мобільні крематорії та підготували нормативні документи з масових поховань. Вони публічно заявляли, що планують «денацифікувати» – тобто вбити – два мільйони українських громадян. російські варвари несуть біль, страждання та смерть у кожен населений пункт. Вони знищують цілі міста – будинки, школи, дитсадки, вбивають сотні сімей з дітьми. Тобто під ударом – десятки тисяч людей. російські солдати ґвалтують жінок, вбивають чоловіків із зав'язаними за спинами руками та грабують оселі. російські ракети влучають у будинки без розбору", – написав радник керівника ОП.

Подоляк підкреслив, що російські війська нікуди не зникли, а навпаки вони сьогодні оскаженіло нищать наш схід, а також залякують підвалами наш південь. За його словами, якщо суспільство дозволить собі забути про війну й перестане бути ефективним тилом для армії, то вони продовжать це робити.

"Сьогодні ти забув про війну, а завтра десь знову з'явиться труп, який лежить на асфальті зі зв'язаними руками", – зауважив радник керівника ОП.

Він наголосив, що "не потрібно тікати від реальності, а потрібно її прийняти й навчитися жити в постійному воєнному стані – за прикладом того ж Ізраїлю".

"Немає нічого поганого в тому, аби продовжувати жити. Сходили в кафе чи в кіно? Зводили дитину в парк? Придбали новий посуд для дому? Наші захисники б'ються за те, щоб Україна могла продовжувати жити. Але, продовжуючи жити, не забувайте запитувати себе кожного дня: що сьогодні я зробив для наших захисників і для майбутньої перемоги? Якщо раптом у вас не буде відповіді – час щось змінювати", – додав Подоляк.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: