fbpx
Сьогодні
09:14 07 Чер 2022

Наступ російської армії на попаснянському напрямку застопорився, - британська розвідка

Протягом травня росія була досягла успіхів на попаснянському напрямку, але зараз її просування у цьому районі застопорилося

Про це інформує Рубрика, посилаючись на розвідувальний огляд Міноборони Британії.

Британські розвідники зазначають, що протягом вихідних українські сили відбили частину Сєвєродонецька.

Проте російські війська, ймовірно, продовжують окупувати східні райони міста, додали у Міноборони Британії.

Більш широкий план росії, ймовірно, як і раніше, полягає у тому, щоб відрізати район Сєвєродонецька з півночі і з півдня, додали у розвідці.

Між тим, як повідомили розвідники з Британії, росія досягла успіхів на південному, попаснянському напрямку протягом травня.

Проте її просування у цьому районі застопорилося минулого тижня.

Повідомлення про важкі артилерійські обстріли в районі Ізюма свідчать про те, що росія готується докласти нових зусиль на північному напрямку.

"Росії майже напевно потрібно домогтися прориву хоча б на одному з цих напрямків, щоб перетворити тактичні досягнення на успіх на оперативному рівні і просунутися до своєї політичної мети з контролю над усією Донецькою областю", наголосили в огляді.

Як повідомляла Рубрика, за даними розвідки Британії, ракетна атака на Київ , ймовірно, була спробою зірвати постачання західної військової техніки.

Нагадаємо, що напередодні міністерство оборони Британії повідомило про надання Україні реактивних систем залпового вогню M270, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: