fbpx
Сьогодні
07:41 07 Чер 2022

ISW: Українські захисники відтіснили флот росії на 100 км від українських узбережь

English version here

Військово-морські сили України відтіснили флот росії на 100 км від українських узбережь

Про це інформує американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначають американські аналітики із посиланням на ВМС України, що українським захисникам вдалося відтіснити угруповання Чорноморського флоту росії більш ніж на 100 км.

Це зменшує тиск росії на південні порти України, додають у ISW.

Також, у них немає одноствйної думки щодо контролю у Сєвєродонецьку. Проте вони сходяться на думці про запеклі бої в місті.

Ключові висновки військових експертів ISW:

  • Російські війська, ймовірно, зберігають контроль над більшою частиною Сєвєродонецька станом на 6 червня, хоча точна ситуація в місті залишається неясною. Контроль над місцевістю, ймовірно, часто змінюється.
  • Загарбники в районі Ізюма не зробили жодного підтвердженого просування, тоді як сили, що просувалися на захід від Лимана, досягли незначних досягнень.
  • Агресори продовжували невдалі спроби розірвати українські лінії комунікації на північному сході від Бахмута.
  • Обмежені та локальні українські контратаки змусили російські війська зосередитися на утриманні оборонних рубежів на північ від Харкова.
  • Російська окупаційна влада посилює зусилля з видачі російських паспортів громадянам України та посилення контролю над окупованими територіями.

Як повідомляла Рубрика, за аналітикою експертів ISW, російські загарбники все ще можуть захопити Сєвєродонецьк та Лисичанськ, проте українська оборона залишається сильною на цій ключовій позиції.

Водночас у ISW наголошують, що українські війська, імовірно, більш виснажені, ніж випливає з заяв голови ОВА Луганщини Сергія Гайдая.

Аналітики підкреслили, що російські військові зосередили всі наявні в них ресурси на битві за Сєвєродонецьк, щоб досягти скромних успіхів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: