fbpx
Сьогодні
09:15 05 Чер 2022

У британській розвідці повідомили про втрату росією оперативного імпульсу у Сєвєродонецьку через українські контратаки

Збройні сили України провели контратаки в Сєвєродонецьку і зуміли зупинити наступ російських військ

Про це інформує Рубрика, посилаючись на звіт британської розвідки.

"За минулу добу українські сили розпочали контрнаступи в місті Сєвєродонецьк на сході України. Що, ймовірно, зводило нанівець оперативний імпульс російських сил, раніше набраний за рахунок концентрації бойових частин і вогневої потужності", зазначено в повідомленні.

Як повідомляють у британській розвідці, російські сили, задіяні в цьому районі, включають в себе особовий склад, мобілізований з резерву очолюваних росією сепаратистських сил самопроголошеної Луганської народної республіки.

У Міноборони Британії підкреслюють, що ці війська погано оснащені і навчені. Їм не вистачає важкої техніки в порівнянні з регулярними російськими підрозділами.

"Використання проксі-піхоти для міських операцій з очищення міст є російською тактикою, яка раніше використовувалася в Сирії, де росія розгорнула 5-й корпус сирійської армії для нападу на міські райони. Такий підхід, ймовірно, свідчить про бажання обмежити втрати, яких зазнали регулярні російські сили", – наголошують в повідомленні.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що політичною метою росії є окупація всієї території Донецької та Луганської областей, але для цього, крім Сєвєродонецька, необхідно захопити Краматорськ і Трасу Дніпро-Донецьк.

Як раніше повідомляла Рубрика, росіяни погано себе показали в операціях в місті, тож навряд чи зможуть швидко просуватися Сєвєродонецьком.

Як зазначили у ISW, росіяни продовжують нарощувати позиції довкола міста, але не оточили його.

В Інститут вивчення війни вважають, що російські сили, швидше за все, продовжать поступовий наступ і можуть найближчими днями оточити Сєвєродонецьк.

Та все ж, зі слів дослідників, ЗСУ сповільнили поступ росіян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: