fbpx
Сьогодні
15:09 05 Чер 2022

Не ведіть людство до знищення: Папа Римський вчергове закликав до "справжніх переговорів" про припинення вогню

Фото Reuters

Папа Римський Франциск закликав до "справжніх переговорів" щодо припинення вогню та моторошного знищення міст і сіл на сході України

Як передає Рубрика із посиланням на Vatican News, про це сказав Папа Франциск у сьогоднішній промові в неділю П'ятидесятниці.

Понтифік звернівся до паломників, які опівдні зібралися на площі Святого Петра у Ватикані.

"В день П'ятидесятниці здійснилася Господня мрія щодо людства: через 50 днів після Пасхи народи, що говорять різними мовами, зустрічаються і розуміють одні одних.

Однак, тепер, через сто днів після початку збройної агресії проти України, на людство знову спустився кошмар війни, яка є запереченням Божої мрії. Народи, що воюють, народи, що вбивають одні одних, люди, що замість наближатися, змушені віддалятися від своїх домівок", сказав Франциск.

Глава католицької церкви закликав лідерів країн таки сісти за стіл переговорів.

"Не ведіть людство до знищення. Нехай же розпочнуться справжні переговори. Конкретні переговори про припинення вогню і про прийнятне вирішення.

Нехай буде почутим сповнене відчаю волання людей, що страждають. Бачимо це в медіа кожного дня. Нехай зберігається пошана до людського життя, нехай зупиниться моторошне знищення міст і сіл на сході України", проголосив Папа Римський.

Понтифік також закликав не переставати молитися і "невтомно докладати зусилля на користь миру".

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск висловив бажання поїхати до України, але зазначив, що для такого візиту необхідний вдалий момент, щоб він не спричинив більше шкоди, ніж добра.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: