fbpx
Сьогодні
09:51 04 Чер 2022

Російська армія невдало проводила штурм біля Ізюма і навряд зможе значно посунутись до Слов'янська, - ISW

Американські аналітики вважають, що російській армії навряд чи вдасться прискорити наступ

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 3 червня.

Як зазначили експерти, напередодні загарбники провели невдалий штурм біля Ізюма, а у Сєвєродонецьку мають не постійний успіх.

Нагадаємо, що міністр оборони рф сергій шойгу заявив про прискорення наступу на війні проти України.

Військові фахівці повідомляють, що дійсно, загарбники провели невдалі штурми на південний схід і південний захід від Ізюма та на захід від Лимана

Вони додали також, що навряд агресори зможуть забезпечити просування до Слов'янська.

Росіяни намагались атакувати Барвінкове та Святогірськ. Останній вони, схоже, пробували атакувати одразу з двох сторін: з північного заходу від Ізюма та сходу від Лимана.

За даними Генштабу ЗСУ, біля Ізюма накопичуються до 20 батальйонно-тактичний груп, але є сумніви, що ці підрозділи повністю укомплектують та оснастять.

В ISW вважають, що російським військам навряд чи вдасться досягнути значних успіхів на Ізюмському напрямку найближчими днями.

Нагадаємо, що на 100-й день війни Міністерство оборони Великобританії заявило, що російські війська, ймовірно, встановлять контроль над Луганською областю протягом наступних двох тижнів, зазнавши значних втрат.

Британське відомство також зазначило, що російські сили на всіх інших напрямках перейшли до оборонних операцій, щоб зосередитися на захопленні Сєвєродонецька.

У розвідці Британії додали, що росії без поповнення живої сили та техніки не вдасться просунутися за межі Луганської області.

ISW із посиланням на російського мікроблогера повідомляє, що майже вся 35-та загальновійськова армія РФ була знищена в Ізюмі через некомпетентних командирів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: