fbpx
Сьогодні
19:30 04 Чер 2022

П'ять громад Сумщини знову отримали статус зони бойових дій

За тиждень, від 25 травня, в Україні п'ять громад Сумщини знову отримали статус зони бойових дій та одна громада на Миколаївщині втратила український контроль.

Про це інформують на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Станом на 30 травня 2022 року в оновлений перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додалися: одна громада в Миколаївській та 5 – у Сумській областях", – зазначили у Мінреінтеграції.

Загалом до оновленого списку увійшли територіальні громади 8 областей: Дніпропетровської – 7 громад, Донецької – 66, Запорізької – 64, Луганської – 37, Миколаївської – 23, Харківської – 51, Херсонської – 49 і Сумської – 13 громад.

У Мінреінтеграції додають, що усі внутрішньо переміщені особи, які виїхали з цих громад, отримають від держави фінансову допомогу.

"Цей перелік не є фіксованим документом, він регулярно актуалізується. Список формується за погодженням з Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

Якщо громадянин зареєстрований у якійсь із зазначених областей, але його громади немає у цьому переліку, варто звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію", – йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: