fbpx
Сьогодні
11:19 04 Чер 2022

До Національного музею історії України передали прапор, що майорів над "Азовсталлю"

Фото: ГУР

Начальник ГУР МО Кирило Буданов із захисниками Маріуполя передали до експозиції "Україна – розп'яття" Державний Прапор України, що майорів над "Азовсталлю"

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм пресслужби ГУР.

Як зазначили в управлінні розвідки, прапор зберігатиметься у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

Розвідники додали, що прапор, який майорів над "Азовсталлю", вивезли зі сталеварні разом із пораненими воїнами.

Під час передачі прапора були присутні й дружини оборонців Міста-героя – тих, хто дотепер у полоні.

прапор з Азовсталі передели до музею

Фото: ГУР

Довідка

Нагдаємо, що ГУР опублікувало відео, як українські захисники вертольотами доставляли зброю та боєприпаси бійцям на "Азовсталь".

Буданов розповів, що всього до захисників Маріуполя в "Азовсталь" літало 16 військових гелікоптерів Мі-8 з допомогою, а одного разу із 72 бійцями полку "Азов" на борту.

Уперше про операцію доставки боєприпасів, провіанту та медикаментів гелікоптерами до "Азовсталі" розповів "Українській правді" секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Тоді захисники Маріуполя ще перебували в облозі російських військ на території меткомбінату "Азовсталь".

Президент Володимир Зеленський, вже після евакуації українських військових із "Азовтсалі", в інтерв'ю ведучим "Єдиного телемарафону" розповів, що під час таких операцій гелікоптерами не повернулося додому 90% льотчиків.

В інтерв'ю "Українській правді"засновник і перший командир полку "Азов" Андрій Білецький розповів, що останні дві спроби доставки гелікоптерами необхідних припасів для захисників Маріуполя були невдалими.

Він також розповів, що ці операції не мають подібних прецедентів у світовій історії та додав, що в ході одного такого вильоту прилетіло 5 медиків із Дніпра, зокрема хірург й анестезіолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: