Новини

ЗСУ потіснили російських окупантів із Сєвєродонецька на 20%, – Гайдай

Збройні сили України (ЗСУ) посунули російські окупаційні війська із Сєвєродонецька на 20%.

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі всеукраїнського телемарафону.

"Якщо раніше була важка ситуація й відсоток десь 70 були захоплені, то зараз на 20% їх вже посунули назад. Вони намагаються, звісно, перекидати певні сили, щоб захопити Сєвєродонецьк. Але навіть "деенерівці" вже відмовляються воювати за, як вони кажуть, "ЛНР", – заявив він.

За словами Гайдая, щодня російські окупанти зазнають великих втрат у боях за Сєвєродонецьк, як у живій силі, так і в бронетехніці. Він додав, що в останні дні почали надходити звістки про загибель "кадировців". На його думку, це може свідчити, що російські військові самі переконалися у своїй брехні, що нібито місто вже повністю під контролем російської армії, а тому туди безпечно можуть заїхати "кадировці".

Він не погодився з оцінками деяких західних військових експертів, що російські загарбники зможуть встановити контроль над містом протягом двох тижнів. Гайдай сказав, що до ЗСУ надходять такі підкріплення, які значно посилюють наші сили й не дозволять росіянам захопити місто.

Голова військової адміністрації області пояснив, що російські загарбники спершу гатять з різних видів озброєння – ствольної артилерії, танків, мінометів – по українських позиціях, а потім наступають піхотою. Російські військові гинуть під вогнем ЗСУ, тоді артилерія окупантів знову шквально обстрілює різні точки в Сєвєродонецьку.

Гайдай переконує, що українці зможуть відсунути артилерію росіян відразу, як на передову привезуть західну далекобійну артилерію. Якщо ЗСУ вдасться позбутися російської артилерії, то піхотні підрозділи окупантів накивають п'ятами.

Свіжі дописи

  • Новини

“Спасибі, що вислухали мою історію”: швейцарський співак Nemo зворушливо звернулися після перемоги до слухачів

Швейцарський співак Nemo, які перемогли на цьогорічному Євробаченні-2024 та ідентифікують себе небінарною особою, щиро звернулися… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Прикордонники оприлюднили відео, як під Бахмутом знищують окупантів на роверах та мотоциклах

На Бахмутському напрямку українські прикордонники продовжують ліквідовувати особовий склад російської армії: зокрема, їм вдалося підірвати… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Малюська озвучив, скільки ув’язнених можна відправити на фронт

Україна здатна мобілізувати 10-20 тисяч чоловіків призовного віку, які ув'язнені або мають судимості. Про це… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Війська рф скинули авіаційні бомби на Вовчанськ: під завалами опинилася родина, є загибла

Зранку, 12 травня, російсько-окупаційні війська завдали удару по Вовчанську, скинувши на місто авіаційні бомби: відомо… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Безпілотники ГУР атакували вночі три військові об’єкти на території росії, – ЗМІ

У ніч на 12 травня на території російської федерації були атаковані три важливі об'єкти. До… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Канцлер Німеччини: переселенці з України з посвідкою на проживання та роботою зможуть лишатися в Німеччині

Переселенці з України з посвідкою на проживання та роботою зможуть залишатися в Німеччині. Про це… Читати більше

Sunday May 12th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.