fbpx
Сьогодні
22:55 03 Чер 2022

Тихановська заявила, що у білоруській армії був наказ воювати проти України, але його не виконали

Лідерка білоруської опозиції твердить, що режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка наказував військам наступати в Україні, але вищі офіцери проігнорували його.

Про це білоруська опозиціонерка заявила у розмові з російським блогером Марком Фейгіним.

"Наша армія не готова ні морально, ні технічно. Там є люди, до 10 тисяч людей, які готові йти на барикади, бо вони не усвідомлюють, що таке війна. Але основний склад – насамперед, це моральний аспект, що білоруська армія, білоруські солдати не розуміють, чому вони повинні воювати проти українців, наших сусідів, котрі мають до нас лише позитивні відчуття, заради амбіцій двох диктаторів.

У нас є свідчення, що такий наказ (наступати на територію України. – Ред.) був, але вищі офіцерські чини розуміли, що білоруські солдати деморалізовані й не мають жодного бажання йти в наступ, доєднуватися до російських військ. І цей наказ просто не "спустили" далі", – заявила вона.

Світлана Тихановська наголосила, що попри злочинну участь режиму Лукашенка в російській агресії, білоруський народ прагне зберегти добросусідські відносини з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: