fbpx
Сьогодні
19:08 02 Чер 2022

Зеленський вважає, що Європа має посилювати єдність, надавши Україні статус кандидата у члени ЄС

Фото: ОПУ

Європа має посилювати єдність, у тому числі надавши Україні статус країни-кандидата у члени Європейського Союзу, а незабаром – і повноправне членство.

На цьому Президент Володимир Зеленський наголосив під час виступу на Міжнародному безпековому форумі GLOBSEC в Братиславі.

"Маємо посилювати єдність Європи, справжню єдність. І головним кроком на цьому шляху має стати надання Україні статусу кандидата у члени Європейського Союзу, а згодом і повноправне членство. Не може бути навіть спокуси у росії допускати, що європейські країни не підтримають Україну в цьому питанні", – заявив глава держави.

На його переконання, якщо росія відчує, що Європа проявляє слабкість і може залишити Україну без очевидно необхідного рішення про кандидатство на членство в ЄС, це буде одним з найбільших дестабілізуючих факторів для континенту за весь час повномасштабної війни.

Водночас Президент наголосив на важливості надати відповіді на всі виклики та небезпеки, які створила рф.

"Політика, економіка, військова сфера, продовольство, екологія, міграція – немає такої галузі нашого життя, в якій не було би катастрофи, кризи чи загрози катастрофи або кризи внаслідок дій росії", – наголосив він.

При цьому, за словами глави держави, якість цих відповідей безпосередньо залежить від єдності. Він вважає, що будь-яке розділення в Європі – це "шанс для рф, для продовження її агресивної політики".

"Я вірю, що ви це усвідомлюєте. А отже, вірю, що ми зможемо захистити наш континент і наших людей від усього того, що сьогодні нам загрожує", – підкреслив Зеленський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: