fbpx
Сьогодні
14:25 02 Чер 2022

Єрмак запропонував створити Консультаційну раду для взаємодії з арабськими державами Затоки

Фото: ОПУ

Країни Ради співробітництва арабських держав Затоки мають відігравати активну роль у конструюванні нової системи світової безпеки, де важливе місце має посідати Україна

У цьому переконаний керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, пише ОПУ.

Про це він сказав у зверненні до міністрів закордонних справ країн – членів цієї організації (Бахрейну, Катару, Кувейту, ОАЕ, Оману та Саудівської Аравії) під час онлайн-зустрічі з ними.

Як зазначив він, арабські держави також повинні брати участь у вирішенні спровокованої агресією росії глобальної продовольчої та енергетичної кризи, у відбудові нашої країни після завершення війни.

Андрій Єрмак наголосив, що понад три місяці Україна витримує та дає гідну відсіч жорстокій і неспровокованій російській агресії.

"Ми рішуче налаштовані перемогти та вигнати окупантів з нашої землі. І ми це зробимо. Поступово, важко, але впевнено", – підкреслив він.

Андрій Єрмак подякував цим країнам за допомогу, яку вони надали Україні після початку війни.

Для налагодження ще більш тісної та ефективної взаємодії з арабськими державами Затоки Андрій Єрмак запропонував створити спеціальну Консультаційну раду під егідою керівника Офісу Президента та Міністерства закордонних справ України для цього регіону.

Вона б могла б стати корисним майданчиком для обговорення таких гострих питань, як постачання зернових та енергетична безпека.

"Разом ми можемо знайти шляхи запобігання гуманітарній катастрофі, якою загрожує продовольча криза. Адже вона матиме безпосередній вплив на населення арабських країн з небезпечними непередбачуваними наслідками.

Зазначу, що в зоні ризику вже опинилася низка ісламських країн Африки та Південної Азії", – сказав керівник Офісу Президента.

Андрій Єрмак також розповів міністрам країн Затоки про підготовку до запуску Національного суверенного фонду. Запросив суверенні національні інвестиційні фонди цих країн до співпраці.

На його переконання, після війни Україна перетвориться на найбільший у світі будівельний майданчик, і країни Затоки могли б долучитися до процесу відновлення нашої держави.

Андрій Єрмак наголосив, що Україна також хоче стати більш відкритою та зрозумілою для арабського світу. Тому наша держава готова сприяти створенню корпунктів арабських державних телекомпаній у нашій країні. Забезпечити їм належний рівень безпеки.

За його словами, в Україні вважають справедливим, щоб Червоний Півмісяць був представлений у ній на тому ж рівні, що й Червоний Хрест.

Зокрема, він наголосив на важливості приєднання країн Ради співробітництва арабських держав Затоки до режиму санкцій проти російської федерації. Та несприяння росії й окремим представникам її владних кіл в уникненні чинних обмежень.

Андрій Єрмак також переконаний, що арабський світ має відігравати одну з провідних ролей у кардинальному оновленні системи міжнародної безпеки.

Під час зустрічі було зазначено, що країни-учасниці хочуть допомогти Україні подолати негативні наслідки війни та допомогти знайти шлях до її припинення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: