fbpx
Сьогодні
14:43 02 Чер 2022

Сенат Ірландії ухвалив резолюцію, яка визнає геноцидом злочини російської армії на території Україні

English version here

Сенат Ірландії ухвалив резолюцію, яка визнає злочини рф геноцидом українського народу

Як передає Укрінформ, про це повідомив спікер Верхньої палати парламенту Ірландії Марк Дейлі у Твіттері.

"… незаконне вторгнення російської федерації в Україну є актом геноциду". Сенат Ірландії ухвалив резолюцію про геноцид з боку росії в Україні",  написав він.

Зазначають, що у самому тексті документа також містяться заклики щодо притягнення до відповідальності політичних лідерів росії за злочини рф в Україні.

А також посилення санкцій проти росії та продовження роботи над припиненням імпорту російських енергоносіїв, які фінансують путінську військову машину проти українського народу та територій України.

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня Верховна Рада ухвалила заяву "Про вчинення російською федерацією геноциду в Україні".

За відповідну постанову № 7276 проголосували 363 народні депутати.

"…Верховна Рада України цією заявою:

Визнає дії, вчинені Збройними силами російської федерації та її політичним і військовим керівництвом під час останньої фази збройної агресії російської федерації проти України, яка розпочалася 24 лютого 2022 року, геноцидом українського народу.

Звертається до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав щодо визнання вчинення російською федерацією геноциду Українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів на території України", – вказано у документі.

Країни, парламенти яких визнали злочини росії геноцидом українського народу: Естонія, Латвія, Канада, Польща, Литва, Чехія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: